Overlijden

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. U moet direct van alles regelen, terwijl uw hoofd daar waarschijnlijk niet naar staat. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat het overlijden wordt gemeld bij uw hypotheekverstrekker. Zij hebben vaak een nabestaandendesk die u kan helpen zaken rondom de hypotheek, zoals wijzigingen in de tenaamstelling of in het rekeningnummer voor incasso, zorgvuldig af te handelen.

 

Een overlijden heeft vaak ook grote financiële gevolgen. In veel gevallen is bij een hypotheek een overlijdensrisicoverzekering afgesloten om die gevolgen op te vangen. Mogelijk kan een beroep worden gedaan op een nabestaandenpensioen. Als u een hypotheek heeft met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dan kunt u bij een overlijden aanspraak maken op de Woonlastenfaciliteit (WLF) om eventuele betalingsproblemen te overbruggen. Als u de woning niet wilt of kunt behouden dan geeft NHG mogelijk recht op kwijtschelding indien er bij verkoop van de woning een restschuld ontstaat.

 

Zorgt het overlijden tot een achterstand op de hypotheek, verwacht u een achterstand te krijgen of heeft u andere vragen over uw hypotheek naar aanleiding van het overlijden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder en zoeken graag samen met u naar een oplossing.


Neem contact op


Nuttige informatie rondom dit onderwerp
Wilt u meer informatie over de manier waarop Hypocasso uw dossier behandelt? Lees hier dan ’onze werkwijze’.